Njalsgade 80, lokale 9.2.141
DK - 2300 København S
M: +45 2845 7429
E: info[at]illumenarts.dk
spacer

Refleksioner

Tirsdag den 11. august 2009 blev der tændt for lyskunstneren Tamar Franks lysinstallationer i Albertslund, hvor Illumenarts var projektleder. Albertslunds beboere var indbudt til en drink i tunnellen under Nordmarks Allé, og en DJ satte lyd til og skabte sensommerstemning til åbningen.

Tamar Frank er nemlig gået under jorden og ind i den labyrint af tunneller og broer, som byens cyklister og fodgængere bruger hver eneste dag. Hun arbejder ofte med, hvordan vores synssans påvirker vores orienteringssans, og i Albertslund legede hun med nogle af byens passager, der ellers blot fungerer som transitområder, vi kører igennem fra et sted til et andet. Med de lysende kunstværker har hun i stedet skabt legende kreative byrum, der gør bevægelsen gennem Albertslund bymidte til en mere organisk oplevelse.

"Den måde Albertslund er planlagt på er ret unik. Jeg har ikke set noget lignende før. Og det er i sig selv fantastisk. At separere cyklister og fodgængere fra biltrafikken er en god idé, men personligt kan jeg også hurtigt føle mig desorienteret i bymidten. Bl.a. derfor har jeg ved hjælp af varme farver forsøgt at bryde de grå nuancer og dermed skabe nye muligheder for orientering" sagde Tamar Frank til Albertslund Posten.

De tre installationer, der tilsammen udgør REFLEKSIONER, har kastet et bemærkelsesværdigt legende lys over Albertslund, hvor man kunne opleve tunneller, der spejlede sig i det uendelige og en lysende kube, der legede med Rådhussøens vandoverflade og de refleksioner og spejlinger der opstod.

Refleksioner blev udviklet i samarbejde med Albertslund Kommune i forbindelse med LYSLYD projektet.

Illumenarts var projektleder og produktionsassistent.

LYSLYD er et 3-årigt projekt i samarbejde mellem 10 kommuner og 6 øvrige partnere. LYSLYD er støttet med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Region Hovedstaden,
Region Sjælland samt de deltagende kommuner og partnere. Se mere på www.lyslyd.com

 

 

Location 1, Foto: Tamar Frank

Location 2, Foto: Tamar Frank


 

Location 3, Foto: Tamar Frank

 

spacer
Web af Liquid Light // Design af Imaginum