Njalsgade 80, lokale 9.2.141
DK - 2300 København S
M: +45 2845 7429
E: info[at]illumenarts.dk
spacer
Illumenarts indlæg i AirPlays "Brugermanual til kunst i det offentlige rum" som de udgav i forbindelse med deres kunstbegivenhed Mellem Byen 24.8-8.09.2007
 
VoxPop?! Illumenarts
 
"Hvad er formålet med at lave kunst/interventioner i det offentlige rum?"
 
At udstille i det offentlige rum er interessant, fordi man kan nå ud til et bredt publikum og kan skabe overraskende, midlertidige indslag, der kan få folk til at se velkendte byrum og steder på en ny og anderledes måde.
 
"Hvordan skal man gå til kunsten i det offentlige rum? - eller hvordan gør du?"
 
Illumenarts mener, at de mange mørke timer i Danmark gør vore bylandskaber til ideelle rammer for fremvisning af kunstværker, der har lyset som centralt element. Derfor har vi startet et utraditionelt galleri, der fokuserer på at lave store udendørs udstillinger med lys- og mediekunstværker i vinterhalvåret, der giver borgerne et tiltrængt kulturtilbud i nogle af de mange timer Danmark er henlagt i mørke.
 
"Hvordan ser du helst, at folk reagerer på dine værker/aktioner i det offentlige rum?"
 
Illumenarts intention er at udfordre beskuernes oplevelser af deres natlige bykvarters rumligheder og æstetiske potentialer. De lysende kunstværker kan, foruden at gøre bykvarteret mere trygt at færdes i, udfordre beskuernes opfattelse af kvarterets rum og arkitektur og være med til at tilføre det endnu ikke færdigbyggede kvarter en dynamik og særegen æstetik. De stedsspecifikke, midlertidige værker kan samtidig være med til at udpege og definere nye muligheder og potentialer ved kvarterets byrum samtidig med, at de kan danne deres egne fortryllende rumligheder, farver og tableauer i mørket.
spacer
Web af Liquid Light // Design af Imaginum