Njalsgade 80, lokale 9.2.141
DK - 2300 København S
M: +45 2845 7429
E: info[at]illumenarts.dk
spacer

SYV: Gigantisk mediekunst på murene - et projekt om kunst, etik og menneskerettigheder

Projekt SYV er nu taget udendørs og kommet op i nye højder

Under Ørestad Kulturdage d. 3.-5. september 2010 har Illumenarts æren af at vise det poetiske og politiske foto- og videoværk SYV skabt af Tina Enghoff i samarbejde med Uzma Ahmed Andresen. SYV handler om familiesammenførte kvinder, der lever i undertrykkende og voldelige ægteskaber med fare for at blive smidt ud af Danmark, hvis de vælger at forlade deres ægtemand. Projektet har en kontroversiel og politisk agenda, der sætter fokus på de uigennemskuelige regler, som familiesammenførte kvinder skal opfylde for at opnå og bevare deres opholdstilladelse i Danmark. Værket består dels af æstetiske og poetiske fotografier af kvinderne selv i landskabelige omgivelser og dels af en videoinstallation med interviews af kvinderne.

Udstillingen af SYV vil være en del af startskuddet til Ørestad Kulturs overordnede vision, som handler om at sætte lys i et bredt perspektiv i fokus i Ørestad.

SYV vil komme til syne på mure efter mørkets frembrud på Københavns Universitet Amager, Njalsgade 128 ved Emil Holms Kanal fredag, lørdag og søndag kl. 21.30 - 01.

Fredag den 3.9 vil der være en mindre åbningsceremoni fra kl. 21.45-22.30, hvor billedkunstner og fotograf Tina Enghoff sammen med ligestillingskonsulent Uzma Andresen fortæller om tankerne bag projektet.

Sted: Njalsgade 128, ud til Emil Holms Kanal

Med særlig tak til Den Sorte Diamant, Ørestad Kultur, Amager Vest Lokaludvalg og Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter.

Læs mere om projektets baggrund på www.projekt-syv.dk
 

 

 

 

  

 

 Foto:  Anders Sune Berg

 

spacer
Web af Liquid Light // Design af Imaginum