Njalsgade 80, lokale 9.2.141
DK - 2300 København S
M: +45 2845 7429
E: info[at]illumenarts.dk
spacer
Trådens Lys    Installationer   Lysmagerne

Indsejlingen

Dette maritime værk udgør begyndelsen på Trådens lys og ligger centralt i Køge I Svogers Gård ud til Torvet. Håbet bag værket er at lokke lokale og besøgende ud på en gåtur hen ad Tråden, der slynger sig gennem Køges Havnemiljø i Søndre Havn.

Indsejlingen består af to gamle lanterner og andre elysene elementer, der med farverne grøn og rød markerer søsprogets styrbord og bagbord. Borgere og besøgende er velkomne til at sætte lyd på værket ved at ringe en tur på skibsklokken.

Din Impulsive Væg

Fra porten er der udsigt til muren ved rådhuset, som en smuk gammel efeu lever på. Imellem efeuens blade har vi monteret et stort antal dioder, som konstant varierer i farver og rytme. Om sommeren vil man opleve et lidt mystisk lys gennem bladene, og om vinteren vil lyset virke kraftigere og skabe en stærkere sammenhæng mellem Torvet og Svogers Gård. Værket er interaktivt og reagerer, når du træder ind i nogle bestemte zoner.

Istræet

Installationen består af to dele: Dels en "bemaling" af de femten meter høje stammer med cyanfarvet lys. Og dels en masse solcellekugler med dioder indeni, der lyser op i aftentimerne. Kuglerne er 100 % CO2 neutrale i drift, idet de bliver ladet op af solens lys. Det betyder at værket skifter udtryk med årets og vejrets rytme.

Originalen

På teaterbygningens har vi skabt et re-design til den smukke gamle lampe, der har siddet overset og ubrugt de sidste mange år. Med et smukt sort design har Mads Jacobi genfortalt og understreget lampens kvaliteter, så den taler sammen med bygningen. Samtidig er energiforbruget blevet reduceret med 250 %.

Broen

Den fungerende klapbro udgør med sin markante geometriske struktur og fine lyseblå farve et centralt sted i havnen. Den har en vigtig betydning for Køge fiskere og lystsejlere, idet den er indgangen og udgangen for al traffik til inderhavnen. Dette vil vi gerne undesrstrege og fremhæve i aftentimerne. Her belyser vi broen med et poetisk lys, der i en langsom rytme skifter mellem forskellige nuancer af blå.

Vandspejlingen

Som en ekstra magisk dimension på broens lys, iscenesætter vi elementernes rasen ved at skyde lys ned i vandet under broen. Lyset reflekterer vandets bevægelser op på broen og på den høje facade af nabobygningen Køge Korn og skaber drømmeagtige silhouetter.

Mystikken

I dagtimerne er Køge Korn aktiv, mens den indtil nu har ligget mørk hen om aftenen og minder med sit omrids om en forladt kirke. Vi har givet bygningen nyt liv om aftenen med en dynamisk og disharmonisk lyssætning. Nogen vil måske opleve, at det spøger i huset, når lyset blinker og skifter farve.

Jens Hansen in Memoriam

Søndre Molevej er vejen fra havnepladsen, gennem industrikvarteret, forbi Nynas og Roklubben og ud til havet. Starten af vejen prydes af en køn trærække, der skaber en allé for fodgængerne. Det har vi valgt at understrege, så den nu ligger hen i et poetisk lys. Og kigger man nøje efter, kan man se sin silhouet på væggen.

Havnens Puls

Den største installation i Trådens Lys er markeringen af asfaltfabrikken Nynas. Med lyset ønsker vi at understrege, at industrien er hjertet i havnen, er det der har lagt grundlaget for Køges vækst og udvikling. Dette markerer vi blandt andet ved at sætte lys på det indre i fabrikken, rørene, og lade lyset pulsere - ligesom hjerterytme. Samtidig arbejder vi med enkelte af siloerne og giver dem fornyet liv i aftentimerne.

Romiglys

I Køge Roklub har Køges helt egen Georg Gearløs: Peter Bolwig udviklet et enestående lysprojekt. Ved hjælp af snedig ingeniørkunst har Bolwig skabt et værk hvor ti af klubbens romaskiner generer strømt til værket der sidder på roklubbens facade. Det betyder, at dem der går forbi udenfor kan se, hvor mange af maskinerne, der bliver brugt, og hvor hurtigt der ros. Installationen er 100 % energineutral.

I slutningen af 2011 åbner Pandekagehuset. Installationen er udskudt på grund af renovering af huset. 

Værkerne er tændt alle dage fra solnedgang til kl 24.

Hent kort over Trådens Lys her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indsejlingen / Din Impulsive Væg / Trådens Lys / Køge / 2011 / Foto: Anders Sune Berg

Originalen  Trådens Lys / Køge / 2011 / Foto: Anders Sune Berg

Vandspejlingen / test / Foto: Mads Jacobi

 

Havnens Puls / Foto: Anders Sune Berg

 

Jens Hansen in Memoriam / Foto: Catja Thystrup

 

spacer
Web af Liquid Light // Design af Imaginum