Njalsgade 80, lokale 9.2.141
DK - 2300 København S
M: +45 2845 7429
E: info[at]illumenarts.dk
spacer

Majhilsen

Kære venner af Illumenarts,

Så er der igen lysende nyheder!

Den 16 - 18. maj afholdes Copenhagen Architecture and Design Days. I de tre dage er der gratis adgang til mere end 50 forskellige arrangementer rundt om i København - heriblandt byvandringer, åbne tegnestuer, rundvisninger, foredrag, udstillinger mm.

Illumenarts er medarrangør af Cph ADDs åbningsfest, der bliver en eksklusiv lyd, lys- og mediekunstevent, og afholder derudover bustur i København sammen med stadsarkitekten og rundvisning til fods.

Cph ADD åbning: Lys- og lydevent i Ørestad d. 16. maj

Dagene skydes i gang med et brag af en lys- og lydfest fredag d. 16. maj i Ørestad City. Festen, der starter kl. 21, foregår både ”Over vand” på Kay Fiskers Plads, og ”Under vand” i den tidligere cykelkælder ved Ørestad Metro St, der nu er omdannet til det hippeste undervandsmiljø.

Under vand

Illumenarts har engageret Søren Hüttel og Lotte Tauber Lassen til at lave lysende kunstindslag i kælderen, der vil spille sammen med et funky oplyst dansegulv og minigolfbaner skabt af kusntnere. Lotte Tauber Lassen viser nogle af sine særprægede, urbane videoinstallationer mens Søren Hüttel bidrager med gigantiske lysende regnbuer ved indgangen til og langs væggene i selve kælderen.

OHOI! Sound System alias 2000F, Tim Driver, Kristobal og JSL vil sammen med Kraken Recordings fyre op for byens bedste bas. Genrer: Dubstep, Drum'n'Bass & Grime.

Over vand

Den store vandplads vil være besat med funklende juveler lavet af Lyskastellet, som også vil sætte spot på Ferring. I vandet vil være en scene, hvor den elektroakustiske duo LIFT feat. Jeniffer Dills spiller. Endeligt vil Halfmachines interaktive lyd- og lyskunstinstallation ”8 BIT Trafik” aflæse trafikkens bevægelser på Øresundsmotorvejen og togbanen.

Vi håber, du kan deltage i den festlige begivenhed, som er gratis for alle. Husk kontanter til drikkevarer. Er du forhindret den dag, kan du nå at opleve flere af de lysende installationer lørdag den 17. maj, hvor der afholdes releaseparty i kælderen i anledning af udgivelsen af Wunderlands nyeste magasin.

Bustur i byens lys fredag d. 16. maj

Vil du have ekstra meget lys for ”pengene” fredag aften, kan du tage på bustur gennem Københavns aftenlys sammen med Illumenarts og Jan Christiansen. Jan Christiansen vil fortælle om Københavns nye belysningsstrategi og fremvise områder og bygninger i København, der er belyst på en berigende måde i mørket. Illumenarts præsentere et udpluk af hovedstadens smukke lyskunstværker og fortæller om de lyskunstneriske indslag til lys- og lydfesten i Ørestad City.

Turen starter ved Posthuset på Øster Allé 1 kl. 21 og slutter ved lys/lyd festen kl. 22.30.

Tilmelding: info@illumenarts.dk

Gåtur i Ørestads smukke skumringslys lørdag d. 17. maj

Illumenarts afholder guidet rundvisning i Ørestad Nord, hvor vi vil vise hvilke magiske syns-oplevelser man kan få, når man bevæger sig gennem kvarterets lyse og mørke områder. Samtidig vil vi præsentere nogle af de permanente lys- og mediekunstværker, der findes i bydelen og fortælle om potentialerne ved at benytte lysende kunst som et æstetisk element i mørket.

Turen starter ved Islands Brygge metro kl. 21 og slutter i Ørestad City ved Kay Fiskers Plads.

 

Mange solbeskinnede hilsner
Stine og Catja
Illumenarts
 

Mock-up af Søren Hüttels regnbue i cykelkælderen. (2008)

Søren Hüttels: Rainbow Warrior, Galleri Gl Lejre. (2007)

Lotte Tauber Lassens: Tennisspillerne. (2008)

Viera Collaro: Knowledge, Bikubenkollegiet, København. (2006)

spacer
Web af Liquid Light // Design af Imaginum