Njalsgade 80, lokale 9.2.141
DK - 2300 København S
M: +45 2845 7429
E: info[at]illumenarts.dk
spacer

 

 

Glædelig Jul

Kære venner af Illumenarts,

Nu hvor året går på hæld og julen nærmer sig, vil Illumenarts gerne benytte lejligheden til at ønske alle vore gode venner og samarbejdspartnere en glædelig jul og takke for et godt og berigende år!

ÅRET DER GIK

Vi er stolte og glade for at have afholdt Luminat i vinteren 2008. Udstillingen med stedsspecifikke værker af Viera Collaro, Steven Scott, epí, Christina Bredahl Duelund og Jesper Carlsen var meget magisk og tankevækkende og blev taget rigtig godt imod af både publikum og pressen. Det ledte endda til en nominering i AOKs konkurrence Byens Bedste, og vi blev Byens 3. Bedste Nye kunst 2008. Tusind tak til Jer som stemte! Af større begivenheder er vi også meget glade for at have afleveret sti- og brobelysningen i Grønningen, som nu danner en poetisk og afdæmpet belysning ned gennem parken, og at vi i anledningen af ØX08 og Kulturnatten fik skabt ”Stor Kunst i Natten”. Her viste vi intet mindre end femmediekunstværker på Ørestads facader samt flydende lys i Universitetskanalen. Værkerne var skabt af Lotte Tauber Lassen, Jacob Tækker, Bojen og Ørum og Hans E Madsen.

 

PROJEKTER I DET NYE ÅR

Vi er nu begyndt at se frem til 2009, hvor vi håber at kunne realisere den lysende klimaudstilling Glowing Climate, hvis værker af9 internationalt anerkendte kunstnere skal løbe af stablen i efteråret i forbindelse med DK’s værtskab for klimakonferencen.

 

Endelig vil vi arbejde videre på to bygherreprojekter, vi er involverede i: Den Grønne Forbindelse, som vi har vundet sammen med Peter Holst Landskabsarkitekter og professor- og billedkunstner Bjørn Nørgaard; Et forprojekt til en Lysende Skaterpark i Ørestad Nord, hvor vi har inviteret tre kunstnere Viera Collaro, Thomas Lindvig og Maiken Bent til at deltage i udviklingen af et lyskunstværk.

Illumenarts går med andre ord et rigtigt spændende år i møde, hvor intentionen om at udfordre beskuernes oplevelser af deres natlige bykvarters rumligheder og æstetiske potentialer fortsat vil blive udviklet og efterfulgt.

Isstjerner, Glögg og Fedt!

For at fejre det forgangne år sammen, vil vi gerne invitere dig til at komme til JUL UNDER VAND d. 13. december. Fra den d. 13.-23. december kan man i den omdannede cykelkælder under Kay Fiskers Plads producere sine egne julegaver eller købe innovative designergaver.

I forbindelse med det kreative julemarked har Illumenarts æren af at kunne præsentere Hans E. Madsens legendariske værk “Glögg og Fedt”, der genopstår som en del af de mange kreative indslag i Under Vands bud på en kreativ jul. Samtidig kan Illumenarts oven vande præsentere Hans E. Madsens nyeste vandinstallation “Flydende isstjerner”, der på malerisk og intens vis vil oplyse pladsen:

”Madsens værk fungerer som billede på den moderne storbys struktur, da det netop i sin svævende tilstand placerer sig imellem metroens og højhusenes spejlblanke glasfacader og lyser mellemrummet op.” skriver Kunsten.nu om værket, der kan ses hver dag resten af året.

JUL UNDER VAND er årets sidste og bedste mulighed for at opleve unge kunstneres kreative evner i en blanding af butik, kunst og innovativt samarbejde – og Hans E. Madsens illuminerende lyskunst, der leger med vores opfattelse af ensomheden i den moderne storby.

Se mere på www.undervand.org

Illumenarts ønsker alle en rigtig god jul og et godt nytår og ser frem til flere spændende oplevelser med lys- og mediekunsten i det nye år.

Mange juleglade hilsener fra Catja Thystrup og Stine Keiding
Illumenarts
 

Hans E. Madsen: "Flydende isstjerner", Kay Fiskers Plads, Ørestad city, 2008. (Arrangør: Illumenarts. Fotos: Anders Sune Berg)

 

 

 

 

 

 

 

spacer
Web af Liquid Light // Design af Imaginum